Counter Hits!!

Tuesday, May 4, 2010

TEMMASYA'10 Bakal Menggemparkan Kediaman Siswa Jaya!


Gagasan 1Malaysia yang diseru Perdana Menteri Malaysia telah menyedarkan masyarakat tentang betapa pentingnya perpaduan dalam menjadi sebuah negara maju yang disegani dunia.

Sehubungan dengan seruan itu, Jawatankuasa Kediaman Mahasiswa Kediaman Siswa Jaya (JKMKSJ) telah merancang untuk mengadakan satu aktiviti yang melibatkan hampir semua mahasiswa Universiti Teknologi Malaysia (UTM) International Campus Kuala Lumpur iaitu
Pesta Hari Terbuka Kediaman Siswa Jaya (TEMMASYA’10) bersempena "Terjalin Erat Mahasiswa & Masyarakat". Pesta ini akan berlangsung selama tiga hari iaitu dari 6 hingga 8 Ogos 2010.

Selain untuk mengeratkan kerjasama antara pelajar baharu dan pelajar-pelajar tahun dua dan tiga, program ini adalah untuk mengukuhkan perpaduan yang telah lama terjalin dalam kalangan mahasiswa UTM International Campus Kuala Lumpur yang tinggal di Kediaman Siswa Jaya dan penduduk sekitar.



Aktiviti-Aktiviti yang akan dijalankan :
  • Simple Game
  • Sukan Rakyat
  • Wayang Pacak
  • Temmasya Kids
  • Pertunjukan Api
  • Kempen Derma Darah
  • Wayang Kulit
  • Abseiling
  • Drum Circle
  • Amazon Shortcut
  • Paintball
  • Kuda Tunggang
  • Pameran & Karikatur
  • Grooming
  • Multimedia Game
  • Forum "Dimanakah Silap KITA?"
  • Sukan Moden
  • Explorace
  • Gerai & Jualan
  • Legasi Kemerdekaan
  • Human "Dam Haji"
  • Pameran Motor
  • Kiosk Gambar
Penulis telah terlibat secara langsung dalam Temmasya'10 ini selaku Timb. Pengarah 2, dan kepada yang berminat untuk menjadi ajk pelaksana bolehlah rujuk kepada pihak penulis sendiri. Kerjasama daripada kalian amat kami hargai dan segala yang dirancangkan ini adalah untuk kejayaan kita bersama.


Pihak publisiti telah pun mereka Baju T-Shirt yang berkonsepkan tema Temmasya'10. Baju ini direka khas untuk krew-krew Temmasya'10. Semoga dengan baju ini kita dapat menggamit memori terindah sepanjang program ini berlangsung..
(Padat & Penuh Emosi!!!)


* T-Shirt Krew

* T-Shirt Krew 1

* T-Shirt Krew 2

Ingatlah rakan-rakan seperjuangan sekalian, pengalaman memungkinkan seseorang menjadi tahu dan hasil tahu ini kemudian disebut pengetahuan. Cabarlah hidup seharian kita dengan menimba ilmu pengetahuan yang berguna pada masa kelak.

"Kita tidak dapat mengubah di mana tempat kita bermula, tetapi kita boleh ubah arah tempat yang kita tuju. Ia tiada kaitan dengan apa yang kita mahu buat, tetapi apa yang kita lakukan sekaranglah yang penting." ^_^

Semoga gerak kerja yang dirancang, berjalan dengan baik serta berada di dalam keberkatan yang maha esa. Mudah-mudahan kita sentiasa positif dalam setiap perkara yang kita lakukan. Kejayaan tidak akan datang bergolek sekiranya tiada kerjasama daripada semua pihak. Sama-sama kita membantu dan memperoleh kebaikan bersama.
Aminn.. Salam Ukhuwah..


14 comments:

hikmah128 said...

lawa larr baju temmasya,lo bkn ajk leh beli kerr?? ;D

.: Mr Aril :. said...

hehe..lawa kan;)..
urm..ktorg actually xdecide lg antara dua baju trsbut yg mana akn jd baju ajk..klu da tau tu bju ajk nnti,yg lg 1 tu akn jd baju bukn ajk;)

hikmah128 said...

owhhh,,xpe,,both pown cantikk,,huhuhu ;))

.: Mr Aril :. said...

hee..urm..stuju!!..
papepun join la jd ajk;)..hehe..
best kowt;)..
mcm2 aktvti ktorunk bwat..

dell~ said...

shahril... i admire spe y design bj n banner 2.. huhu

.: Mr Aril :. said...

hehe..
adesss..
klu gitu nk sebut shahril la design bju tuwh..hak3;)..
urm..mmg kreatif org tuwh..mklum la dak rekabentuk^^

Nazrul Montolivo said...

mcm byk kaler je pkai utk wat t-shirt nie.. mesti mahal baju nie,, xD

.: Mr Aril :. said...

baju ni mmg banyak pakai kaler..
logo temmasya pun ada banyak kaler..
maknanya mcm2 jenis emosi yg dktengahkan..bab mahal tu,ak stuju jgak..tp apa bleyh bwat..nak kasi gempak ini temmasya..hehe;)

dell~ said...

ne leh shahril.. admire owg y wat jugak.. haha...
taw dah mst bukan shahril.. ahaks

.: Mr Aril :. said...

haha..
taw2 jek..
jgn pandang owg sbelah mata..
mana taw shahril yg wat,trkjut dell nnti..keh3..

dell~ said...

haha.. ye x ye jugak ea..
xleh pndg seblah mate ni..

xpe2.. t da pndai wat sendiri..
gtaw ea.. sy vote..haha

.: Mr Aril :. said...

haha..urm..shahril mmg x pndai pown bab2 reka nieyh..kdng2 srnok jgak tgk org lukis2 nieyh..dell lukis la, mana taw leh jd artist pasni..keh3;)

dell~ said...

haha.. kite low profile..
lukih sendiri je..
hee,,

eit.. leh x nak amik mende2 ni nak publish kat blog sy.. boleh x?

.: Mr Aril :. said...

wahh..itu la yg kt mahukan..ada jgak org amik berat pasal program nieyh..hehe..klu bleyh pomot laaa..biar ramai2 dtg..kt cuba usaha lakukan yg terbaik..tuk keseronokan bersama:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...